Home | Register | Log in
Monday
2024-05-06
2:48 PM
Welcome Viesis | RSS
[Jaunākās Ziņas · Lietotaji · Foruma noteikumi · Meklet · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forums » Interesanti » Speles » Heroes of Might and Magic V
Heroes of Might and Magic V
Mincene Datums: Saturday, 2007-10-20, 2:36 PM | Zinojums # 1
Admin
Grupa: Administrators
Posti: 268
Respekts: 8
Status: Offline

Aizvien tuvāk un tuvāk nāk tas brīdis, kad beidzot iznāks sengaidītais Heroes of Might and Magic V. Vienai no visu laiku slavenākajām spēļu sērijām Heroes of Might and Magic, vai arī vienkārši HoMM, uzvaras gājiens beidzās 2002.gadā, kad iznāca pagaidām pēdējā spēle no HoMM sērijas – Heroes IV.

Daudzi fani šo spēli uzskatīja par totālu izgāšanos, citi – par pusfabrikātu, taču daļai šī spēle vienalga ļoti gāja pie sirds. Heroes IV vairs nebija tās bērnišķīgās romantikas, kas bija Heroes II, kā arī tās uzlabotajam klonam Heroes III. Daudziem, pat ļoti daudziem nepatika, ka Heroes IV sižeta ievadā tika iznīcināta visa iepriekšējā civilizācija, uz kuras balstījās visas iepriekšējās spēles. Citiem vārdiem – visi iepriekšējie pūliņi Heroes I – Heroes III, kā arī Might and Magic RPG spēlēs līdz astotajai daļai, bija vējā. Diemžēl nelaime nenāca viena – 3DO, kura līdz šim bija izstrādājusi visas Might and Magic spēles, un zem kuras karoga pēdējos gados startēja arī New World Computing (NWC), izcili neprasmīgi vadīja savu saimniecību, līdz 2003.gada maijā izsludināja bankrotu Chapter 11. Ilgi gan Might and Magic brends bez īpašnieka nepalika – 2003.gada augustā tiesības izmantot Might and Magic nosaukumu iegādājās Ubisoft, kurš jau ilgu laiku bija metis acis uz šo kārdinošo kumosu. Pagāja gandrīz pusgads, līdz beidzot 2003.gada oktobrī Ubisoft uzsāka darbu pie Heroes V. Beidzot faniem no jauna parādījās cerība, ka Might and Magic brends varētu augšāmcelties.

2005.gada agrā rudenī tika izsludināts konkurss uz Heroes V slēgtās beta versijas testēšanas 1000 vietām (pieteicās aptuveni 17000), bet 2006.gada janvāra beigās ar nelielu novēlošanos sākās arī atvērtā beta. Atvērtās betas laikā Heroes V producents Fabrīss Kambunē (Fabrice Cambounet) vairākiem, rūpīgi atlasītiem HoMM faniem nolēma piedāvāt iespēju uzspēlēt Heroes V pirmskata versiju, kura satur pirmās divas kampaņas. Šādas rīcības mērķis bija gluži vienkāršs – dot iespēju faniem rakstīt Heroes V pirmskatus dažādos spēļu portālos, kā arī palīdzēt izskaust caurumus no pagaidām visjaunākās versijas. Viens no šiem laimīgajiem esmu arī es, un izspēlējot abas kampaņas, kā arī iemēģinot multiplayer neskaitāmos dueļu presetus, varu izdarīt sekojošos secinājumus.

Sagatavojieties uz to, ka Heroes V sižets jūs pozitīvi pārsteigs, pat šokēs ne reizi vien. Sākumā viss šķiet vienkārši, notiek cīņa pret labo un ļauno, kā jau tas ir parasts HoMM sērijā. Taču jo tiekam tālāk, jo paliek interesantāk… Spēlētājam tiks dota iespēja spēlēt ar abām naidīgajām pusēm (Izabella pret Agraelu), un izspēlējot Agraela kampaņu, jums var pēkšņi uzmākties šaubas – es saprotu viņa rīcību! Kā jau kārtīgam sižetam pienākas, tajā ir intrigas, mīlestība, naids, nodevība un labi daudz varoņdarbu. Ne velti šo spēli sauc par Heroes of Might and Magic V.

Heroes V ir Heroes III klons. Labāk definējiet to šādi – Heroes V ir paņēmis visu to labāko no iepriekšējām Heroes spēlēm. Pie spēles interfeisa ir mazliet jāpierod - ar zoom funkciju un iespēju rotēt karti šurpu, turpu. Taču, kad spēlētājs pie tā aprod, pēc tam var vien pabrīnīties, cik tas ir vienkārši un ērti, kā arī, kā tas agrāk vispār varēja sagādāt problēmas. Pilnīgi jauns ir varoņu inventāra interfeiss, kas ir sadalīts vairākās daļās. Var pat teikt, ka tas ir līdzīgs kā Elder Scrolls IV: Oblivion, tikai manuprāt labāk izstrādāts. AI (mākslīgais intelekts) uz sevi liktās cerības attaisno – neceriet uz vieglu pastaigu jau sākot ar otro kampaņu! Pirmā kampaņa kalpo vairāk kā ievads visai spēlei, kurā tieši spēlētājs padara Izabellu par to, kas viņa vēlāk būs. Ļoti tipiski Heroes V ir tas, ka scenārija sākumā spēlētājs saņem tikai pirmos norādījumus, kamēr pārējie tiek doti vēlāk, kad sižets progresē. Tādējādi, uzsākot jaunu scenāriju, jūs varat vēl nezināt savu pēdējo uzdevumu.

Grafika ir ļoti skaista, kā jau jūs paši par to varējāt pārliecināties atvērtās betas laikā. Ļoti pievilcīga ir iespēja izmantot zoom opciju, kura ļauj apskatīt objektus, ieskaitot pašus varoņus, no ļoti tuva attāluma. Nav vairs tā fiksētā 2D attāluma, kas bija iepriekšējās Heroes spēlēs – Heroes V ir pilnīgs 3D iemiesojums. Spēlei ir ļoti daudz animācijas filmiņu – katra scenārija sākumā, beigās, kā arī dažkārt pat vairākas pašā scenārijā. Skaņa ir laba, taču mūzika vienkārši pārspēj visus iepriekšējos Heroes skaņdarbus – Robs Kings un Pols Romero ir krietni pacentušies, lai fanus patīkami pārsteigtu. Tā mūzika, ko jūs dzirdējāt atvērtās betas, ir tikai niecīga daļa no tā, kas parādīsies pašā spēlē. Versijā 0.8, ko spēlēju es, vēl bija vairākas neizlabotas lietas, taču vienalga kopējais iespaids paliek fantastisks – gandrīz vai bail pat atcerēties, kāda izskatījās pati pirmā slēgtās betas versija!

Heroes V ir drošs kandidāts uz 2006.gada labākās stratēģiskās spēles titulu. Man ir grūti teikt, vai tā spēs pārspēt Rise of Legends un citus galvenos konkurentus, taču es esmu spēlējis visas Heroes spēles kopš 2000.gada, un varu droši apgalvot – Heroes V būs labākā no Heroes spēlēm, kuras ir iznākušas. Tā izmanto gan labākās īpašības no iepriekšējām spēlēm, gan arī ir ieviesusi virkni lielisku jauninājumu. Jāpiebilst, ka Heroes V bija pirmā spēle, kura tapa ciešā sadarbībā ar faniem. Nekad iepriekš spēļu HoMM izstrādātāji tik ļoti nebija ņēmuši vērā fanu viedokļus, ieteikumus un pat kritiku, kā šoreiz. Ubisoft un Nival tiešām ir darījuši visu, lai Might and Magic atdzimtu. Galu galā SaveHeroes.org petīcija savu ir panākusi – ja spēle tiktu izlaista 31.martā, kā tas sākotnēji tika plānots, Heroes būtu miris uz mūžiem. Jūs būtu dabūjuši tikai uzspodrinātu atvērtās betas versiju. Pateicoties fanu spiedienam, izstrādātājiem bija doti papildus divi mēneši, lai spēli pabeigtu. Heroes of Might and Magic ir miris, lai dzīvo Heroes of Might and Magic V.

Attēli:

 
Dariks Datums: Saturday, 2007-10-20, 5:20 PM | Zinojums # 2
Generalissimo
Grupa: Administrators
Posti: 292
Respekts: 3
Status: Offline
Njaa laba speele =)

 
Mincene Datums: Saturday, 2007-10-20, 6:30 PM | Zinojums # 3
Admin
Grupa: Administrators
Posti: 268
Respekts: 8
Status: Offline
man vina loti patik!
 
premium Datums: Saturday, 2007-10-20, 7:03 PM | Zinojums # 4
Lieutenant-general
Grupa: Administrators
Posti: 508
Respekts: 5
Status: Offline
tik, no tiem ateliem maz var saprast, :/

I'm back 8)
 
Mincene Datums: Saturday, 2007-10-20, 7:10 PM | Zinojums # 5
Admin
Grupa: Administrators
Posti: 268
Respekts: 8
Status: Offline
baigi maziņie... wink
 
Forums » Interesanti » Speles » Heroes of Might and Magic V
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Yugibum © 2024
Hosted by uCoz