Home | Register | Log in
Saturday
2024-04-20
12:58 PM
Welcome Viesis | RSS
[Jaunākās Ziņas · Lietotaji · Foruma noteikumi · Meklet · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forums » Anime » Anime » Spirited Away (Sen to Chihiro no Kamikakushi)
Spirited Away
jugimoto Datums: Thursday, 2007-10-11, 9:59 PM | Zinojums # 1
Generalissimo
Grupa: Lietotajs
Posti: 492
Respekts: 15
Status: Offline

Spirited Away (千と千尋の神隠し, Sen to Chihiro no Kamikakushi, tulkojumā no japāņu valodas. Sen and the Spiriting Away of Chihiro) ir uzvarējusi Academy Award kā 2001 gada filma no Japāņu anime studijas Studio Ghibli, kuru uzrakstijis un izveidojis slavens animātors Hayao Miyazaki.

Šī filma ir ieguvusi vairākas balvas, ieskaitot otro Oskaru par labāko Anime filmu, pirmā Anime filma kura vinnejusi Academy Award kura ieguvusi vairākas nominācijas.

Sižets

Pašā filmas sākumā, desmit-gadus-vecā Chihiro ar savu ģimeni brauca uz savām jaunajām mājām Tochinoki, Japanā. Kad meitenes tēvs novirzijās no ceļa, viņi nolēma pārbaudīr mistisko tuneli, pie kura nejauši bija nokļuvuši. Ģimene izgāja caur šim tunelim un nokļuva tukšā atpūtas parkā. Vecāki atrada pilnu stalli ar ēdieniem. Viņi sāka ēst visu pēc kārtas līdz zaudēja kontroli. Chihiro, brīdināja viņus lai viņi pārtrauc ēst.

Chihiro tikmēr pastaigājās pa parku, un viņa ievēroja lielu māju. Tad parādijās zēns un bridināja lai Chihiro bēg no šejienes prom pirms tumsas. Chihiro ātri skrēja atpakaļ uz stalli, bet tur atrada savus vecākus, kas bija jau pārvērsti par cūkām. Kad sākās tumsa, tad parkā parādijās gari, un Chihiro sāka bēgt prom. Viņa skrēja uz lielās mājas pusi pāri tiltam un atkal satika to pašu puisi. Un tad viņš atklāja savu vārdu, Haku. Haku lika viņai aiziet pie kurinātāja lai pieteiktos darbā, jo tā bija vienīga iespēja netikt pārvērstai vai citādi izmantotai rēgu pasaulē.

Chihiro aizgāja pie kurinātāja Kamaji, un prasijās pēc darba. Kamaji atteicās viņai dot darbu, bet aizsūtija viņu augšstāvā pie raganas Yubaba. Chihiro līdz liftam aizveda meitene vārdā Lin. Yubaba iedeva viņai darbu, bet noņema simbolus no viņas vārda. Chihiro jaunais vārds tagad ir "Sen"

Nākamajā rītā Haku aizveda Sen pie saviem vecākiem, kuri vairs neatceras ka bijuši cilvēki. Sen centās atcerēties savu veco vārdu, bet viņai tas neizdēvās līdzko Haku neparādija kartīti ar viņas vārdu. Haku brīdināja lai viņa neaizmirst savu vārdu, savādāk viņa nenokļūs mājās. Atgriežoties vannas mājā Sen paskatijās atpakaļ un ieraudzija aizlidojam pūķi. Tad viņa uzzināja ka Haku ir pūķis.

Pirmajā darba dienā Sen'a strādāja vannas mājā. Viņa ievēroja klusu garu ar masku kuru sauc Kaonashi (No Face). Sen'a viņu ielaida vannas mājā. Kā arī vīņa nomazgājā ūdens garu, kurš par atalgojumu iedeva maģijas dziedniecisko kūku.
Nākamajā rītā Sen'a pamodās un ievēroja, ka visi ir pazuduši. No Face apēdot vardei līdzīgo strādnieku ieguva balsi, un visus pārsteidza ar zeltu, kuru vīņs veido no tukša gaisa.

Vannas mājas ārpusē Sen'a ieraudzīja balto pūķi, Haku, kuram uzbruka putnam līdzīgi radijumi no papīra. Viņa atvēra durvis ļaujot Haku ielidot iekšā. Ievainotais Haku ielidoja Yubaba's istabā kas bija augšstāvā. Sen'a skrēja viņam palīdzēt, bet viens putns no papīra pielīmējās uz viņas muguru. Sen'a paceļam satika No Face kurš piedāvāja viņai zeltu. No Face sākās histērija. Sen'a atrada Haku bezsamaņā. Papīra putns kurš pielīmējās pie Sen'as muguras pārvērtās par Yubaba's dvīņu māsu Zeniba. Zeniba sekoja Haku tāpēc, ka vīņš bija nozadzis viņas Zelta Zīmogu. Zeniba no dusmām Boh'u (Yubaba's) mazuli pārvērta par peli, Yubaba's harpiju par kolibri. Tad pamodās Haku, un viņš iznīcināja papīra putnu, līdz ar to izgaisa Zeniba.

Haku un Sen'a nokrita kurinātuvē. Kamaji Sen'ai pateica, ka Haku asiņo no iekšpuses. Sen'a Haku iedeva gabaliņu dziednieciskās kūkas kuru ieguva no upes gara. Haku izvēma Zelta Zīmogu, kuru bija nozadzis no Zeniba's. Haku parādijās atmiņa. Sen'a nolēma Zeniba'i atdot zelta zīmolu. Kamaji viņai iedeva vilciena biļetes lai nokļūtu pie Zeniba's.

Pa ceļam dodoties uz vilcienu Sen'a sastapa No Face kurš terorizēja vannas māju. Sen'a viņam iedeva gabaliņu no dziednieciskās kūkas. Viņš palika dusmīgs uz Sen'u un sāka viņu ķert. Ķerot Sen'u viņš šāka vemt ārā cilvēkus un priekšmetus kurus bija appēdis. Zaudējot savu svaru un izmēru viņš sāka arī kārtīgak domāt. Sen'a, Boh, No Face un kolibri iekāpa vilcienā. Viņi visi brauca pie Zeniba's. Tikmēr Haku aizgāja pie Yubaba's un sarunāja, ka atgūs viņas mazuli, bet pretī Yubaba'i Sen'a būs jāatgriež reālajā pasaulē.

Kad Sen'a nokļuva pie Zeniba's, viņa lūdza lai piedod Haku par to, ka viņš nozadzis zelta zīmogu. Zeniba pateica, ka Yubaba Haku bija ieslodzijusi lāstu lai viņa viņu varētu kontrolēt. No Face palika dzīvot pie Zeniba's. Haku jau bija atlidojis pūķa formā pēc Sen'as, lai aizvestu atpakaļ viņu un Yubaba's mazuli.

Lidojot Sen'a atcerās, ka viņa agrā bērnībā iekrita upē, un viņu izglāba upes gars. Viņa tagad atcerējas ka šo upi sauca par Kohaku Upi. Viņa pavēstija Haku, ka viņš esot bijis šīs upes gars, un tas bija viņš, kas viņu izglāba. Haku pūķa forma izgaisa un viņš krītot viņai pateica ka stāsts par Kohaku Upi ir patiesība. Tagad arī Haku to atcerējās. Viņš viņai pateica, ka viņa upe ir izpostīta, un viņa gars tur nevar atgriezties. Kā arī Sen'a Ideāli atcerējās savu vārdu, Chihiro.
Chihiro un Haku nolaidās vannas mājā, un priekša jau stāvēja Yubaba ar nelielu cūku grupu. Yubaba atguva savu mazuli īstajā formā un deva iespēju Chihiro atgriezties mājās. Yubaba prasija Chihiro lai atmin kura no cūkām ir viņas vecāki. Chihiro pārbaudija cūkas, un secināja, ka neviena no cūkām nav viņas vecāki. Tā Chihiro lauza kontraktu un viņai bija ļauts atgriezties reālajā pasaulē.

Ejot uz tuneli Chihiro satika savus vecākus, un viņa izgāja cauri tunelim neatskatīdamies. nokļūstot reālajā pasaulē Chihiro lēnām sāka pazaudēt atmiņu par rēgu pasauli. Chihiro dzīve aizgāja normālās sliedēs!

Galvenie Varoņi

Chihiro Ogino/Sen(荻野千尋Ogino Chihiro)
Chihiro ir the 10-gadus veca filmas varone. Chihiro un viņas ģibene pārvācas uz dzīvi citā pilsētā, bet nokļūst garu pasaulē. Piedzīvojumiem turpinoties, Chihiro no slinkas meitenes paliek par strādīgu, izpalīdzīgu un optimistisku meiteni. Viņas vārdu nomainija Yubaba, tagadējais vārds ir "Sen" (sen, tulk. "tūkstotis").

Ierunāja: Rumi Hiiragi (Japāņu), Daveigh Chase (Angļu)


Haku/Nigihayami Kohaku Nushi(ハク/ニギハヤミコハクヌシ)
Jauns puisis kurš palīdzēja Chihiro. Viņš viņai palīdzēja lai viņa neiekļūtu nepatikšanas un netiktu pārvērsta par cūku. Haku strādā pie Yubaba's pildot dažādas misijas.. Viņam ir iespēja lidot, un pārvērsties par pūķi. Sen'a atcerējās, ka viņa agrā bērnībā iekrita upē, un viņu izglāba upes gars. Sen'a atcerējas ka šo upi sauca par Kohaku Upi. Viņa pavēstija Haku, ka viņš esot bijis šīs upes gars, un tas bija viņš, kas viņu izglāba. Yubaba noņēma viņam atmiņu lai viņš neatcerētos notikumus, kas notikuši pirmstam.

Ierunāja: Miyu Irino (Japāņu), Jason Marsden (Angļu)

Yubaba(湯婆婆)
Veca ragana, ar necilvēcīgi lielu galvu un degunu. Viņa ir atbildīga par vannas māju, kurā jāmazgā apmeklētāji. Viņa noņēma simbolus no Chihiro vārda. Yubaba'i ir gigantisks mazulis mazulis. Kā arī viņai ir dvīņu māsa Zeniba, Yubaba'i interesē tie apmeklētāji, kuri dod daudz naudas. Kad viņai pazuda mazulis, pirmo ko viņa pamanija ka pazudis zelts.

Ierunāja: Mari Natsuki (Japāņu), Suzanne Pleshette (Angļu)

Kamajii(釜爺tulk. "boiler old man")
Vecs onkulis ar 6 rokām, kurš strādā vannas mājas kurinātuvē. Ar viņu strādā daudzi Susuwatari (ススワタリ) (Soot balls), kuri krāsnī nes ogles. Viņam ir liels kabinets un tajā atrodas daudz dažādu zāļu. Viņš bija pirmais kuram Sen'a prasija darbu, bet viņš viņai to noraidija, un nosūtija viņu pie Yubaba's kopā ar Lin.

Ierunāja: Bunta Sugawara (Japāņu), David Ogden Stiers (Angļu)


No Face(カオナシKaonashi, tulk. 'No Face')
No Face ir gars, kuram iepatikās Chihiro. Chihiro ielaida viņu pa sānu durvīm. No sākuma viņš ir dīvains, maskēts gars. No Face ir ļoti vientuļš, un viņš savas emocijās pārvērš priekšmetos. Viņš visiem sāka dot zeltu par ediēnu un citām ērtībām. Tad viņš palika nekontrolējams briesmonis, kas sāka ēst visus pēc kārtas, pat vannas mājas darbiniekus. Beigās viņš palika pie Zenibas, kā palīgs darbos.

Ierunāja:Tatsuya Gashuin (Japāņu), Bob Bergen (Angļu)

Lin (リン)
Vannas mājas strādniece, kura rūpējas pa Chihiro. No sākuma viņa dusmojās uz Chihiro, un teica, ka viņa ir nekur nederīga. Beigās, viņa ļoti priecājās pa Chihiro un palīdzēja nokļūt mājās.

Ierunāja:Yumi Tamai (Japāņu), Susan Egan (Angļu)


Zeniba (銭婆)
Zeniba ir Yubaba's dvīņu māsa un sancense. Pirmo reizi Chihiro viņu satika, kad Haku nozaga no viņas maģisko Zelta zīmogu. Zeniba izkātās tieši tāpat kā yubaba, necilvēcīgi liels deguns un galva. Viņa pateica Chihiro, lai viņa viņu sauc par vecomāti (Angļu versijā). Viņa piedeva Haku par to ka viņš nozaga Zelta zīmogu, jo taj brīdī viņš bija Yubaba's varā. Kā arī viņa paņēma No Face par palīgu
Note: Zenibu ierunāja tiepaši aktieri kas Yubabu.


Mans Viedoklis!

Šī Anime filma man ļoti iepatikās, iesaku noskatīties tiem, kas vel nav sākuši skatīties Animes. Man ļoti patika tā vieta kur notika visi notikumi, bija tāda sajūta, ka kādreiz gribētos uz tirienie aizbraukt un paskatīties.
Šo rakstu es tulkoju pats no šejienes (Wikipedia). Vienīgais kas bija kopēts no citiem saitiem, tās ir bildes. Tātad ja tev ir kas sakāms, vai komentējams par šo rakstu tadu uz priekšu.




Postu laboja jugimoto - Saturday, 2007-10-13, 2:34 PM
 
Dariks Datums: Sunday, 2007-10-21, 4:24 PM | Zinojums # 2
Generalissimo
Grupa: Administrators
Posti: 292
Respekts: 3
Status: Offline
Nee. tikai ne sito happy

 
jugimoto Datums: Sunday, 2007-10-21, 4:28 PM | Zinojums # 3
Generalissimo
Grupa: Lietotajs
Posti: 492
Respekts: 15
Status: Offline
kapec? biggrin
nepatiik??


 
Mincene Datums: Monday, 2007-10-22, 10:22 AM | Zinojums # 4
Admin
Grupa: Administrators
Posti: 268
Respekts: 8
Status: Offline
neiet pie sirds??
 
Salvete Datums: Tuesday, 2007-11-13, 9:02 PM | Zinojums # 5
Yugibum Apmekletajs
Grupa: Lietotajs
Posti: 3
Respekts: 0
Status: Offline
Es esmu redzejusi pa TV biggrin
 
Forums » Anime » Anime » Spirited Away (Sen to Chihiro no Kamikakushi)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright Yugibum © 2024
Hosted by uCoz